WORKSHOP  -  ZOOM-UIT


 

Zoom Uit biedt een beleving!

13 tot en met 17 maart 2017 gaan we naar Terschelling waar een nieuwe 5-daagse workshopweek van Zoom-Uit zal plaatsvinden. Roderique ‘Dracorubio’ Arisiaman en Matthijs Smilde nemen je op het waddeneiland mee door het woeste landschap van fotografie en Photoshop-mogelijkheden op weg naar het creëren van je eigen verhaal. Zoom-Uit biedt een beleving, een ervaring waarmee wij jou hopen een duwtje in de goede richting te geven als het gaat om het hervinden van jouw balans. De ongerepte natuur, vrijheid en zeelucht van Terschelling bieden hiervoor een uitstekend uitgangspunt. Hierbij worden fotografie en Photoshop ingezet als creatieve tool.

 INFORMATIE WORKSHOP


- Data: 13 t/m 17 maart 2017

- Prijs: €849,- per persoon

- Locatie: Terschelling

- Duur: 5 dagen

- Maximaal aantal deelnemers: 14

- Minimaal aantal deelnemers: 6


WAT IS INBEGREPEN?


- 4 overnachtingen

- Ontbijt, lunch en diner

- Koffie en thee

- Bedlinnen

- Voldoende vrije ruimte


WAT HEB JE NODIG?


- Je eigen fotoapparatuur

- Statief

- Draadontspanner (of iets soortgelijks)

- Laptop met minimaal Photoshop CS5 

- Weerbestendige kleding

- Stevige wandelschoenen

 

PROGRAMMA


In veel gevallen is het moeilijk om de balans terug te vinden tussen spanning en ontspanning en heb je een duwtje in de goede richting nodig van iemand die, uit ervaring, weet wat het is om weer te mogen leren genieten. De liefhebber van fotografie en Photoshop wordt meegenomen uit de drukte van alledag om de interesses te (her)ontdekken. Naast aandacht voor de techniek zoeken we de mooiste fotolocaties, leren we oog krijgen voor compositie en gaan creatief aan de slag. En misschien wel het belangrijkste element; Storytelling!

Hoe kun je jouw verhaal en ervaringen gebruiken en omzetten in inspirerende beelden. Beelden die verwerken wat jij te vertellen hebt of misschien wel vertellen wat jij te verwerken hebt...

Na aankomst maandagmiddag zal het programma s’avonds starten en vrijdagochtend afgesloten worden. Ontdek-Ervaar-Creëer is de rode draad van Zoom-Uit en zal ook deze week leidend zijn. Er zijn in totaal 10 dagdelen aan workshoplessen, daarnaast is er de nodige eigen ruimte om weer even bij te kunnen tanken. Ook zal er los van de fotografie en Photoshop de mogelijkheid zijn om samen te sparren, te koken of bijvoorbeeld te sporten. Dit is in te vullen naar ieders eigen behoefte.

Ontdek, Ervaar, Creëer... 


 

  • DATA:         13 t/m 17 maart 2017
  • PRIJS:         € 849,- per persoon
  • LOCATIE:   Terschelling


WIE, WAT EN HOE?

Zoom-Uit is een initiatief van fotograaf Matthijs Smilde, beeldbewerker Roderique “Dracorubio” Arisiaman en de creatieve speelplaats Draumlist. Uit eigen ervaring hebben wij gemerkt dat creativiteit kan helpen in moeilijke periodes. Het kan er toe leiden dat je iets meer afstand kan nemen van een situatie. Op deze manier kan je er wellicht objectiever naar gaan kijken. 


INTENSIEVE BEGELEIDING

Een kleine groep met twee begeleiders zorgt voor een intensieve begeleiding. Er zal voldoende ruimte zijn voor persoonlijke ontwikkeling ongeacht wat jouw ervaring met fotografie en photoshop is. De focus ligt op het inzetten van creativiteit in een lastige periode in je leven. Bovendien heb je voor aanvang van de workshop de kans je behoefte met betrekking tot fotografie & photoshop af te stemmen met ons. Hierdoor kunnen we je nog beter begeleiden. 


IS DIT IETS VOOR MIJ?

Deze workshop is voor mensen die opnieuw de balans willen vinden en creativiteit hierbij willen inzetten ongeacht haar of zijn ervaring. Je hebt een duwtje in de goede richting nodig en wil ervaring opdoen in fotografie & photoshop. Wel ben je in bezit van een digitale camera die bij voorkeur ook in RAW-bestanden kan schieten. Daarnaast in een laptop met Photoshop erg handig als je ook bepaalde photoshop aspecten onder de knie wil krijgen.


EN DAN NOG 1 DING...

Na het reserveren ontvang je een email met een bevestiging van deelname met daarin alle informatie en de factuur. Dit zal lopen via Hilma Hindriks, Draumlist. Alle workshops worden in het Nederlands gegeven maar kunnen op verzoek ook in het Engels gegeven worden. Daarnaast gelden voor deze workshops onze Algemene Voorwaarden. Deze vind je hier...

 

RESERVEREN


 

 

THE REST OF THE TEAM


 

Roderique “Dracorubio” Arisiaman


Door een gebrek aan een creatieve uitlaatklep kwam mijn leven op een dag tot stilstand. De druk om te creëren was hoog, de tijd om het te doen te weinig en de ruimte om de dingen een plek te geven te klein.

In mijn werk als systeembeheerder was ik vooral creatief problemen van anderen aan het oplossen. Maar mijn eigen verhalen kwamen niet tot uiting.

Mijn burn-out gaf me de ruimte om na te denken over mijn creatieve pad. Ik besloot om de tijd te benutten om fotografie te leren. Al snel bleek dat ik de perfecte manier had aangeboord om mijn verhalen te vertellen.

DarthRo_fullToen ik photoshop met fotografie ontdekte gingen alle remmen los.

Mijn werk kenmerkt zich door de donkere surrealistische stijl waar ik mezelf het prettigst bij voel. De melancholiek en fantasiewerelden stellen mij in staat in mijn eigen wereldje te verdwalen en nieuwe dingen te ontdekken.

www.dracorubio.com

Hilma Hindriks, Draumlist


Binnen ons bedrijf DraumList ondersteunen wij (Hilma Hindriks en Jeroen Hindriks) kunstenaars in het zelfstandig ondernemerschap. Wij adviseren, begeleiden, organiseren en faciliteren. En kijken met een zakelijk oog naar de professie van het kunstenaarschap.

Zo ook hier. Samen met Matthijs Smilde Photography en Dracorubio ontwikkelden we Zoom-Uit. Alledrie vanuit onze eigen ervaring en professie.

Met de ervaringen uit mijn naaste omgeving maar ook tijdens mijn werk als maatschappelijk werker zie ik hoe belangrijk het is om een passie te hebben, waarin je je voor even volledig kunt verliezen. Vernieuwde energie opdoen door iets te creëeren, wat van jou is en op een manier die alleen jouw past. En van daaruit verder bouwen. Maar ik zie ook hoe moeilijk het is dat vast te houden…

Vanuit DraumList zal ik met name Matthijs Smilde en Dracorubio ondersteunen in de uitvoer van Zoom Uit. Hierbij verantwoordelijk zijn voor de klantencontacten, de financiën en het organisatorisch deel van de workshopweken die Zoom Uit zal aanbieden.

www.draumlist.com

 


 

Using Format